Barion Pixel
Írjon nekünk! onlinepeldatar@saldo.hu

Blog

Online vagy offline tanulás? Melyik a sikeresebb?

Az online tanulók ugyanolyan sikeresek, mint a hagyományos offline tanmenet szerint tanuló diákok?

Az egyetemi tanulmányok napjainkban változatos formában zajlanak, amelyek között az online és az offline tanulás is egyformán helyet kap. Egyre több hallgató választja az online órákat a hagyományos osztálytermi oktatás helyett – mondjuk ki magyarul, nem jár be az előadásokra –, ám gyakran felmerül a kérdés: vajon ugyanolyan sikeresek lehetnek-e azok, akik online tanulnak, mint akik a hagyományos formában ott ülnek az előadókban?

Számos kutatás és tapasztalat alapján az derült ki, hogy mindkét forma alkalmas a hatékony tanulásra és hogy a hallgatók sikeresen teljesítsenek.

Az online tanulás előnyei közé tartozik a rugalmasság, az időbeosztás szabadsága és a tananyaghoz való könnyű hozzáférés, míg az offline formának az interaktív részvétel és a személyes kapcsolatok előnyei jellemzőek.

Tanulásmódszertani tény, hogy a tanulási folyamat annál hatékonyabb, minél több érzékszervünk bekapcsolódik. Így nem meglepő, hogy a kutatások is azt támasztják alá, hogy a legjobb teljesítményt azok érik el, akik mind az online, mind pedig az offline tanulási módszereket alkalmazzák és képesek kihasználni mindkettő előnyeit. Azok a hallgatók, akik rugalmasan váltogatják az online és offline tanulás lehetőségeit, szélesebb spektrumon keresztül képesek befogadni az tananyagot.

De persze az anyag jellegétől is függ, hogy mit hogyan „egyszerűbb” befogadni. Vannak olyan tantárgyak melyeket egyszerűbb az órán odafigyelve megjegyezni esetleg online visszahallgatni és átfutni a ppt-ket, de vannak olyan tárgyak, – valljuk be ezek a buktatós tantárgyak – amit muszáj begyakorolni, hogy jól sikerüljön a ZH és a vizsga. Az utóbbira a gazdasági szakokon leginkább a gazdasági matek, számvitel, adózás esetleg a közgazdaságtan tantárgyak a legjobb példák.

Próbád meg a Saldo példatár feladatait megoldani, ne csüggedj, ha nem sikerül, a helyes megoldást két próbálkozás után megjelenítjük számodra, így könnyedén követheted hol rontottál.

Sok sikert kíván

a Saldo Kiadó csapata

Elakadtál vagy kérdésed van?

Keress minket bátran, küldd el észrevételed!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Értesülj elsőként ajánlatainkról és a példatár frissítéseiről.