Barion Pixel
Írjon nekünk! onlinepeldatar@saldo.hu

Blog

Hogyan vizsgázz sikeresen, mit ne tegyél? 

Hasznos tanácsok gólyáknak és örökké halogatóknak…

Minden egyetemista mumusként tekint a vizsgaidőszakra, legyen alap- vagy mesterképzésen, levelezőn vagy felsőoktatási szakképzésben részt vevő. Mindannyian törekednek a lehető legjobb vizsgaeredmény elérésére, azonban nem mindegy, hogy mennyi időt és energiát fektet adott személy a felkészülésbe.

De mégis mit lehetne tenni annak érdekében, hogy a felkészülés ne a reggeltől estig tartó, megállás nélküli tanulásról szóljon, ugyanakkor hatékony legyen és garantálja a sikeres vizsgát?

A titok nyitja a megfelelő időbeosztásban rejlik. Erre adunk pár hasznos tippet számodra. Az első és legfontosabb, hogy készíts egy vizsganaptárat, amiben összeírod, hogy mikor lesznek a vizsgáid és milyen teendőid vannak addig. Mit kell elolvasni, gyakorolni, megnézni, meghallgatni? Készíts egy fontossági sorrendet is. Idő közben ellenőrizd a teendőid listáját, hogy lásd mennyit haladtál idő közben, ezzel is motiválva magadat.

A hatékonyabb tanulás érdekében többen is összefoghattok. Számtalan eset van, hogy a hallgatók jobban megértik a tananyagot, ha saját diáktársaik magyarázzák el nekik, nem beszélve arról, hogy aki elmagyarázza, annak sokkal jobban megmarad az emlékezetében.

Ne feledd! Szánj minden nap egy kis időt a tanulásra, akár példatárunk segítségével is. Tarts szünetet a feladatok közben is, mozogj, jutalmazd meg magad valamivel. Napi egy óra gyakorlás után még mindig marad időd magadra és a barátokkal való önfeledt szórakozásra. Legyél kipihent, ne tanulj végkimerülésig! Minél fáradtabb vagy, annál kevésbé lesz hatékony a felkészülésed.

Sikeres vizsgát kíván
a Saldo Kiadó csapata

A témában számos nagyszerű kiadvány is született, ha érdekel ajánlunk párat:
Hogyan vizsgázz sikeresen?
Szuperagy
További kötetek ide kattintva

Elakadtál vagy kérdésed van?

Keress minket bátran, küldd el észrevételed!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Értesülj elsőként ajánlatainkról és a példatár frissítéseiről.